Pogoji poslovanja

NAROČANAJE

Težave pri naročilu:

Če vam ta postopek naročanja dela težave, lahko naročilo oddate na elektronski naslov info@serie.si, ali na  telefon 041362792 (od ponedeljka do petka od 7:00-20:00 in ob

sobotah od 8:00-20:00).

Potrdilo naročila:

Po oddaji naročila v spletni trgovini kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo potrjeno. Za preverjanje podatkov ali zagotavljanje naročene dobave lahko  pokličemo kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

DOSTAVA :

Dostava:

Hrano za pse, mačke in prehranske dodatke Vetnil, Grau, ki je na zalogi iz naše trgovine pošljemo praviloma v roku 2-5 delovnih dni.  Hrano za konje, kokoši, ptice, kunce… vam po predhodnem dogovoru pripeljemo osebno ali stroške dostave plačate Vi (kupec) po veljavnem ceniku dostavne službe GLS. Prikaz razpoložljivosti izdelkov v košarici je informativnega značaja in se lahko do obdelave naročila tudi spremeni. V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih izdelkov ne moremo poslati, ker je razprodan, zato vas prosimo za razumevanje. O tem vas bomo v najmanjšem možnem času obvestili.

Stroški dostave:

Pri nakupu blaga  (hrana za pse, mačke, prehranske dodatke Vetnil in Grau) v vrednosti NAD 42 €  je DOSTAVA BREZPLAČNA (stroške dostave krijemo mi) za ostalo prehrano in dodatke stroške dostave plačate Vi (kupec) po veljavnem ceniku GLS.

Imate tudi možnost osebne dostave po predhodnem dogovoru na tel.: 041362792

Pri nakupu blaga (hrana za pse, mačke, prehranske dodatke Vetnil in Grau)v vrednosti do 42€ plačate stroške dostave vi (kupec).

Rok dostave:

Vse izdelke iz naše spletne trgovine dostavimo v roku 2 do 5 delovnih dni od datuma prejetja Vašega naročila. Če določeno blago ni na zalogi je rok dostave po dogovoru. V kolikor naslovnik ob obisku kurirja ni dosegljiv, lahko izdelek prevzame osebno v najbližjem distribucijskem centru oz. se dogovori s kurirjem za ponovno dostavo. Po tem roku se pošiljka vrne pošiljatelju. Gdč. Šerie, Špela Adamič s.p., svoje izdelke pošilja le naročnikom na ozemlju države Slovenije.

Dostava z dostavno službo GLS

Dostava pošiljk se vrši pretežno v dopoldanskem času, zato pri naročilu navedite naslov dostave, kjer boste v tem času dosegljivi. V primeru ko Vas ni doma, Vam GLS dostavljavec v nabiralniku pusti listek s telefonsko številko, na kateri lahko naročite ponovno dostavo, ki je lahko tudi na drug naslov v Sloveniji ali pa izdelek prevzamete osebno v najbližjem distribucijskem centru. Ponovna dostava je brezplačna. Na Vaš klic bo dostavna služba čakala 4 dni, nato bo paket vrnjen pošiljatelju.

GLS ne zaračuna stroškov transakcije pri pošiljkah s plačilom po povzetju.

VRAČILO BLAGA:

Vračilo blaga:

Pravica do odstopa od pogodbe.

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga – poštnina. Blago mora vrniti podjetju najkasneje v 14 dneh od sporočila o odstopu. Tudi, če v roku 14. dni od prejema blaga blago vrne, se to šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, z originalno embalažo in računom.

Vračilo kupnine

Kupcu, ki odstopi od naročila, vrnemo denar. Za nakazilo kupnine nam posredujte številko vašega osebnega računa. 

Vrnitev izdelka

V primeru, da ste prejeli izdelek, ki ne ustreza vašim željam, nam nerabljenega, nepoškodovanega in v originalni embalaži lahko vrnete v roku 15 dni. Izdelek, s katerim niste bili zadovoljni, vam lahko zamenjamo ali vrnemo kupnino. V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite. Svoj zahtevek za vrnitev izdelka pošljite na naslov: Gdč. Šerie, Špela Adamič s.p., Reška cesta 16a,1330 Kočevje.

Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov pokličite na telefonsko številko 041362792

POGOJI POSLOVANJA:

Pogoji poslovanja:

Podatki o izdelkih, pogojih poslovanja, spletne aplikacije in ostale informacije v spletni trgovini so na voljo v slovenskem jeziku. Dopuščamo možnost napak pri objavljenih opisih ali cenah izdelkov. Za kakršnekoli informacije lahko pokličete na telefon 041 3620 792 ali pišete na e-mail naslov info@serie.si . Na zastavljeno vprašanje vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Naročanje:

Na internetni strani  www.serie.si  so navedeni osnovni podatki o izdelkih, ki jih za boljšo predstavo  spremljajo tudi fotografije artiklov. Vse fotografije vzamite kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelkov. Za nakupovanje preko spleta se morate najprej registrirati v spletni trgovini gdč. Šerie. Z registracijo pridobite uporabniško ime ter geslo, s katerima ob vsakem obisku spletne trgovine dostopate do svojega računa (profila). Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena, ko prodajalec prejme strankino naročilo, kupec pa prejme povratno elektronsko sporočilo o potrditvi naročila. V primeru nedobavljivosti blaga, prodajalec kupca obvesti v najkrajšem možnem času.

Cene:

Cene so izražene v EVRIH. DDV je vključen v ceno. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Cene nimajo vnaprej določene veljavnosti in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Znesek poštnine ni vštet v ceno izdelkov. Cene tako ne vsebujejo stroškov dostave oziroma poštnine, le-ti pa so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila in nadalje tudi na računu.

 DDV zavezanci so ob registraciji dolžni navesti tudi svojo davčno številko.

PLAČILO:

Plačilo:

Plačate lahko:

- plačilo po povzetju,

- plačilo po predračunu (s položnico ali elektronsko banko),

Plačilo po povzetju:

To pomeni, da boste kupnino plačali dostavljalcu ob dostavi naročenega izdelka. Stroški dostave znašajo kot veleva cenik. Pri nakupu (pasji, mačji briketi, dodatki Grau in Vetnil) v vrednosti nad 42 eur stroške dostave v celoti krije spletna trgovina  www.serie.si .

Plačilo po predračunu:

Na vaš elektronski naslov boste dobili obvestilo o dobavi izdelka in napotke za plačilo. Ne plačujte izdelka pred prejemom tega elektronskega sporočila.

  

Spletni piškotki

Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, ki so potrebni za osnovne funkcionalnosti spletnega mesta. To so piškotki, ki omogočajo predvsem analizo brskanja po spletnem mestu. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta se strinjate z naložitvijo teh piškotkov.

Reklamacije:

Kupec lahko reklamira blago, če nima lastnosti, ki mu jih je prodajalec obljubil, če so poslani napačni izdelki, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od  naročila. Kupec lahko poda reklamacijo v 8 dneh od nakupa in zahteva zamenjavo za enak, brezhiben artikel, ali v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije z naslova stvarne napake. Kupec lahko v primeru reklamacije v skladu z zakonskimi omejitvami zahteva zamenjavo blaga, njegovo popravilo ali vračilo kupnine.

Kupec lahko blago reklamira tako, da ga prodajalcu prinese osebno ali pa ga v predhodnem dogovoru s prodajalcem pošlje preko dostavne službe, vendar stroške poštnine nosi sam. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Če želi kupec vrniti blago na stroške prodajalca, se mora o tem dogovoriti s prodajalcem. V primeru upravičene reklamacije ima kupec možnost, da izdelek zamenja za enakega ali podobnega, da ga zamenja za karkoli drugega ali da mu prodajalec izplača kupnino brez stroškov poštnine in mu jo nakaže na njegov bančni račun.

V primeru neupravičene reklamacije, prodajalec kupcu vrne izdelek in mu zaračuna stroške vračila.

Reklamacijski postopek:

- na mail  info@serie.si ali po telefonu 04103620 792 nam sporočite kateri izdelek vam ne ustreza oz. katere so njegove pomanjkljivosti,

- istočasno nam sporočite za kateri izdelek želite zamenjavo oz. želite vračilo kupnine za ta izdelek,

- pošljite nam izdelek po pošti nepoškodovan, čist, neuporabljen in v originalni embalaži,

- najkasneje v roku 30 dni po prejemu izdelka, vam bomo le-tega zamenjali oz. vam vrnili kupnino brez stroškov poštnine.

V kolikor so izdelki poškodovani, rabljeni, umazani, brez originalne embalaže ali pa je le-ta poškodovana, si trgovec pridržuje, da vračilo zavrne ali pa zaračuna ustrezno odškodnino. Neprevzeti izdelki in neupravičene reklamacije ne zadržijo obveznosti kupca do plačila terjatev.

Reklamacije izdelkov, poškodovanim med prevozom

Tovrstne reklamacije upoštevamo le v roku 14 dni po prevzemu pošiljke. Kasnejših reklamacij žal ne bomo mogli upoštevati. V primeru, da že ob prevzemu na pošiljki opazite znake poškodb, vas prosimo, da pošiljko zavrnete, od poštnega uslužbenca pa zahtevate sestavo reklamacijskega zapisnika o poškodovani pošiljki. Le tako vam bomo lahko kar najhitreje poslali nov izdelek in upoštevali reklamacijo.

Pritožbe in spori:

Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost in vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav se lahko kupec s ponudnikom poveže telefonsko 041 362 792 ali po elektronski pošti info@serie.si . Ponudnik bo v roku 3 delovnih dneh potrdil, da je prijel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Garancija:

Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije.

VAROVANJE PODATKOV

Varovanje osebnih podatkov

Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Le-ti ne bodo uporabljeni v nobene druge namene kot za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Podatki kupcev v nobenem primeru ne bodo posredovani tretji osebi.

Vsebina spletne strani:

Celotna spletna stran (vključno z vso vsebino) je napisana v slovenskem jeziku in je last podjetja gdč. Šerie, Špela Adamič s.p. Vsebine ni dovoljeno uporabljati in reproducirati. Vse pravice so pridržane. Za morebitne napake se vam opravičujemo. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Omejitev odgovornosti:

Uporabnik je odgovoren za vse aktivnosti, opravljene z uporabo njegovega uporabniškega računa. Ob vsakršni nepooblaščeni uporabi ali utemeljenem sumu, da je do tovrstnega dostopa prišlo, mora o tem nemudoma obvestiti lastnico spletne strani .Lastnica spletne strani ni odgovorna za kakršno koli izgubo ali škodo, ki bi jo uporabnik utrpel zaradi nepooblaščene uporabe njegovega računa in gesla. Uporabnik se zaveže, da bo spletno stran www.serie.si uporabljal v skladu s temi pogoji uporabe, zagotavljal tajnost gesla ter upošteval pravila in obvestila objavljena na spletnem mestu.

Končne določbe:

Lastnik strani si pridržuje pravico, da lahko v vsakem trenutku, brez predhodnega obvestila spremeni splošne pogoje poslovanja. O vsaki spremembi splošnih pogojev poslovanja, bo lastnik strani na primeren način obvestil uporabnike. Za primeren način se šteje objava splošnih pogojev poslovanja na spletni strani www.serie.si. Šteje se, da se uporabnik strinja s spremembo splošnih pogojev poslovanja, če še naprej uporablja predmetni portal. 

Lastnik strani se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo lastnik strani uporabnika obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Preklic registracije:

Uporabnik spletnega mesta lahko v vsakem trenutku prekliče svojo registracijo v spletni trgovini www.serie.si tako, da pošlje elektronsko sporočilo na naslov info@serie.si in iz seznama uporabnikov bomo izbrisali vse pridobljene osebne podatke uporabnika. Hranili bomo le izdane račune za opravljene nakupe, v skladu s 57. členom ZDDV, in s tem obvezne podatke (ime in priimek, naslov, kraj, poštna številka, telefonska številka). Pred preklicem registracije mora uporabnik spletnemu mestu poravnati vse morebitne neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini.

V kolikor imate kakršnekoli pomisleke oziroma imate vprašanja na temo zasebnosti in varnosti nam pišite na info@serie.si.